SSL staat voor Secure Sockets Layer, dit zijn zogenaamde encryptie-protocollen die de communicatie tussen computers en de website beveiligen.
Dit zorgt ervoor dat de data die tussen de klant en de server wordt verstuurd volledig versleuteld is en niet te onderscheppen is.
Om dit protocol te allen tijden te laten naleven dient er HSTS configuratie correct op de website te worden ingesteld, dit maakt het gebruik maken van een beveiligde verbinding verplicht.

Tegenwoordig ben je met de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) hiertoe verplicht.
Ook heeft Google tegenwoordig een een rode vlag als het gaat om niet versleutelde websites (dus zonder groen slotje, of te wel, https -protocol).
Dit heeft niet alleen negatieve gevolgen voor de zoekresultaten in Google, maar ook maakt dit een slechte indruk doordat de browser hen waarschuwt dat de website niet (be)veilig(d) is.

Bij Key 4 IT installeren wij een SSL certificaat op de website en zorgen wij dat deze ook altijd op tijd wordt verlengd.
Ook maken wij gebruik van een goede HSTS configuratie waardoor je verzekerd bent dat de gebruiker zijn gegevens veilig zijn.
Daarnaast is op onze server het TLS 1.3 protocol actief, dit is momenteel de nieuwste versie en is beschermd tegen diverse veiligheidslekken.

Doordat onze webserver ook is ingesteld om een HTTP2 protocol te ondersteunen kunnen wij in combinatie met een SSL certificaat je website sneller laten laden.
Het HTTP2 protocol zorgt er o.a. dat meerdere bestanden tegelijk ingeladen kunnen worden vanaf de webserver naar de eindgebruiker toe.

Wilt je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om een afspraak in te plannen.